In een tijd waarin de sportscholen dicht zijn en het onmogelijk is om naar je favoriete sportvereniging te gaan, blijven er niet veel opties over. Voor een hoop mensen de uitgelezen tijd om te beginnen met oefeningen in huis. Toch kan het best lastig zijn om hiermee te beginnen en al helemaal om dit vol te houden zodat je het ook blijft doen. Toch is het absoluut niet onmogelijk en met de volgende drie tips gaat het jou ook lukken.

1. Het juiste programma

Zelf oefeningen bedenken om te doen, kan vrij lastig zijn. Gelukkig zijn er online een hele hoop oefeningen en programma’s te vinden die jij thuis alsnog kunt doen. Ondanks het grote aanbod kan het alsnog lastig zijn om het juiste programma te vinden die past bij jou. De tip heeft dan ook vooral te maken met het blijven zoeken naar het juiste programma met de juiste oefeningen. Wellicht past het ene programma niet geheel bij jou dan zijn er altijd nog voldoende andere programma’s die je kunt volgen die wellicht beter bij je passen. Ga niet bij de pakken neerzitten wanneer het eerste programma wat je probeert niet bij je past maar zoek vooral door.

2. Regelmaat

Belangrijk bij sporten is regelmaat. Dit is bij thuissporten dan ook absoluut niet anders. De meeste mensen hebben een hoop tijd over omdat ze niet naar hun werk kunnen of wellicht geen reistijd hebben door het thuiswerken. Hierdoor is er tijd over waardoor je meer tijd hebt om te sporten, maar dat is ook direct een valkuil. Mensen kunnen hierdoor het sporten gaan uitstellen waardoor het alsnog niet gebeurt. Zoek vaste momenten op de dag uit voor wanneer je gaat bewegen en hou je ook zoveel mogelijk aan deze momenten. Op die manier creëer je regelmaat en creëer je ook discipline. Het sportmoment zorgt er daarnaast voor dat je een stuk rustiger wordt en de dagelijkse bezigheden een stuk beter verwerkt dan wanneer je niet sport.

3. Let ook op voeding en slaap

Het is natuurlijk hartstikke goed dat je een sportmoment hebt en deze op een vast moment doet, maar voor het thuis zitten zijn ook nog andere dingen belangrijk. Eet gezond, drink voldoende water en zorg voor een goede nachtrust. Alleen op die manier heeft het bewegen uiteraard ook daadwerkelijk zin wanneer je dit met een doel doet. Wil je bijvoorbeeld afvallen of juist fitter worden dan heeft het bewegen alleen zin wanneer je ook gezond eet en zorgt voor een goede nachtrust.

Categorieën: Sport