We leven in een tijd waar veel aandacht besteed wordt aan een fit en gezond leven. Veel mensen hebben er daarom ook voor gekozen om een abonnement te nemen bij een sportschool. In Nederland zijn er veel van dit soort gelegenheden te vinden om even lekker te sporten. Niet iedere faciliteit is hetzelfde en de één is een stuk bekender dan de ander. Maar welke faciliteiten zijn nou het meest bekend en hoe zijn deze faciliteiten ontstaan?

Basic Fit

Bijna iedereen heeft weleens gehoord van Basic Fit en dat is logisch, want deze keten is de grootste van Nederland. Basic Fit is opgericht in 2004 door Eric Wilborts en René Moos, twee echte sportfanaten. De reden dat ze deze keten hebben opgericht is simpel. Ze wilden een sterkere concurrentiepositie ten opzichte van de Amerikaanse sportgigant FitnessFirst. Met dit doel voor ogen kwam het idee van Basic Fit. Een keten die zich volledig richt op eenvoudige fitness zonder extra faciliteiten. Hierdoor konden ze de kosten laag houden en dus ook goedkope abonnementen aanbieden, waardoor het aantal leden enorm groeide. Na ruim 10 jaar in 2015 waren er zelfs één miljoen leden bij Basic Fit, een gigantisch aantal. Deze faciliteit is de grootste en is zeer bekend onder de sporters van ons land.

Curves

Deze keten is misschien wat minder groot dan Basic Fit, maar ook hier groeit het aantal leden gestaag. Curves is wel een stuk ouder dan Basic Fit, ze zijn namelijk opgericht in 1992 door Gary Heavin en zijn vrouw Diane. De eerste locatie die in 1992 zijn deuren opende staat in Harlingen, Texas. Deze sportschool is volledig gericht op vrouwen, zodat ook vrouwen op een comfortabele manier kunnen sporten. Vrouwen vinden het vaak moeilijk om naar een reguliere locatie te gaan, omdat ze het gevoel hebben dat ze worden aangekeken en worden gediscrimineerd. Curves biedt een veilige omgeving, waarin vrouwen kunnen worden begeleid bij gewichtsverlies en krachttraining.

Fit for free

Deze keten kenmerkt zich door de lage prijzen. Ze staan bekend als een echte prijsvechter in Nederland. Ze bieden namelijk abonnementen aan vanaf 9,95 euro per maand en dat is echt weinig. Deze budget sportlocatie is opgericht in 2005 en er zijn bijna 100 vestigingen te vinden in ons land, met recht een succesvolle organisatie. Ze richten zich op vrijheid voor iedereen. Dat wil zeggen dat je vrij bent om je eigen programma te bedenken, zonder dat je aan van alles vast zit. Daarnaast bieden ze bij Fit for free deze vrijheid tegen een zeer aantrekkelijk tarief.

Categorieën: Sport