Welke soort mondwater kies je?

Als je last hebt van een slechte adem of gewoon graag een frisse mond wilt hebben kun je daarvoor spoelen met mondwater. Dit is in tal van soorten verkrijgbaar zodat er ook voor jou vast een mondwater te vinden is dat naar jouw smaak is en dat goed voor jou werkt. Weet je niet zo goed welk mondwater je het beste kiezen kunt? Lees dan de volgende tekst door zodat je weet wat er allemaal te koop is op dit gebied.

Mondwater van Oravall of van TonsilFresh

Om te beginnen noemen we het mondwater van Oravall. Dit is mondwater dat niet alleen voor een fris gevoel in de mond zorgt maar ook nog eens de oorzaak van een slechte adem aanpakt zodat je daar beter en sneller vanaf raakt. Het mondwater werkt op basis van actieve zuurstof zodat je niet alleen van de slechte adem afraakt maar ook de bacteriën die deze adem veroorzaken meteen aanpakt. Het mondwater heeft een lichte mintsmaak die prettig aanvoelt in de mond en meteen voor de nodige verfrissing zorgt. Het mondwater van TonsilFresh heeft dezelfde kenmerken als dat van Oravall en kan op dezelfde manier gebruikt worden.

 

Voordelen van TonsilFresh en Oravall mondwater

Groot voordeel van deze mondwaters is dat er geen kunstmatige stoffen en alcohol aan toegevoegd zijn. Alcohol doodt naast de slechte bacteriën in de mond ook de goede dus dat is geen beste zaak als dat gebeurt. Met het mondwater houd je je mond vochtig en daar houden de bacteriën niet van zodat je ze geen kans meer geeft. Het mondwater bevat geen sodiumlaurylsulfaat. Dit zorgt ervoor dat producten gaan schuimen (bijvoorbeeld bij tandpasta) maar het kan ook aften en wondjes in je mond geven. Dit bestanddeel is niet nodig om een frisse adem te bewerkstelligen en zit er dus niet in.

 

OxyFresh mondwater

Een ander soort mondwater is OxyFresh. Dit mondwater kan bij diverse klachten gebruikt worden. Heb je last van een droge mond, viezigheid in de keel of amandelstenen? Dan is OxyFresh een goed middel om dit tegen te gaan. Ook bij een slechte adem en aanslag op de tong, tandvleesproblemen en tandsteen is dit mondwater goed om te gebruiken. Het heeft een citroen/mintsmaak waarmee je mond meteen frisser wordt.

 

Waarvoor wordt het mondwater gebruikt?

Het mondwater heeft diverse stoffen in zich die de helpende hand bieden als je mondproblemen hebt. Zo zitten er actieve zuurstof, zinklactaat en Aloë Vera in. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat je meer speeksel aanmaakt waardoor bacteriën minder kans krijgen. Daarnaast zorgen ze voor schone amandelen, een gezonde tong en sterk tandvlees. Het mondwater zorgt dus niet alleen voor een frisse adem maar pakt ook de oorzaak van mondproblemen aan.

 

Bestanddelen van OxyFresh

Je mond spoelen met OxyFresh doe je altijd veilig want er zijn geen kunstmatige stoffen aan het mondwater toegevoegd, noch zitten er mogelijk schadelijke stoffen in zoals alcohol, chloorhexidine of sodiumlaurylsulfaat. Deze hulpstoffen zijn niet nodig om de mond te verfrissen maar geven wel vaak vervelende bijwerkingen. Derhalve worden ze niet toegevoegd aan dit mondwater en kun je het altijd veilig gebruiken. De PH-waarde van het mondwater is 7 zodat het tandglazuur niet wordt aangetast.

 

Mondwater van Dr. Brite met kokos en mint

Er wordt ook mondwater van Dr. Brite op de markt gebracht. Dit is in diverse smaken te koop want niet iedereen houdt immers van dezelfde smaak om zijn of haar mond mee te spoelen en zo een frisse adem te krijgen. Het mondwater heeft een zachte kokossmaak die wordt gecombineerd met mint. Het werkt verzachtend voor je tandvlees en de rest van je mond zodat deze gezond blijft en je meteen een frisse adem hebt. Het mondwater is veilig in het gebruik want het bevat enkel natuurlijk ingrediënten.

 

Werking wordt bepaald door kokosolie en koolstof

De werking van het mondwater kan worden toegeschreven aan de kokosolie en de actieve koolstof die erin zitten. Beide bestanddelen zorgen dat schadelijke bacteriën die de oorzaak vormen van een slechte adem of andere problemen in de mond worden bestreden. Ook krijg je van beide ingrediënten wittere tanden. Daarnaast zorgt de kokosolie ervoor dat het tandvlees gevoed en verzacht wordt. De actieve koolstof zorgt ervoor dat je mond ontsmet wordt maar dat gebeurt wel op een milde manier zodat dat je het evenwicht in je mond niet in gevaar brengt.

 

Dr. Brite Berrylicious

Dr. Brite maakt ook mondwater met een andere smaak, te weten Berrylicious. Dit mondwater is gemaakt op basis van kokosolie en koolstof en heeft een fruitige smaak zodat je mond lekker fris blijft na het spoelen. Zo blijft je adem fris en je gehele mond gezond. De mond wordt tijdens het spoelen meteen ontsmet zodat bacteriën tegengegaan worden.

 

Werking van het Dr. Brite mondwater

De naam zegt het eigenlijk al: dit mondwater smaakt naar frambozen en aardbeien. Daarnaast zitten er antioxidanten en vitamine C in zodat je tandvlees gezond blijft. De Aloë Vera zorgt ervoor dat je gehele mond ontsmet en verzacht wordt. Heb je bijvoorbeeld klachten zoals een slechte adem of bultjes in je mond dan zullen deze na meer keren spoelen weg gaan en wordt het natuurlijk evenwicht in je mond hersteld en is je mond volledig ontsmet.

 

Alleen biologische ingrediënten

In alle mondwaters van Dr. Brite zit kokosolie. Deze zorgt ervoor dat je mond niet uitdroogt en licht vochtig blijft zodat bacteriën geen kans meer krijgen. Voor dit mondwater en de andere soorten van Dr. Brite geldt dat ze alleen met biologische en dus volledig natuurlijke ingrediënten worden gemaakt. Er zitten geen parabenen, sulfaten en kunstmatige stoffen in zodat je het mondwater altijd veilig gebruiken kunt.

 

Dr. Brite Coco Chai mondwater

De derde soort die Dr. Brite op de markt brengt is het Coco Chai mondwater. Dit mondwater is zeer geschikt als je ontstoken tandvlees hebt of gevoelige tanden. Ook voor dit mondwater van Dr. Brite geldt dat het gemaakt wordt met biologische ingrediënten en er geen kunstmatige toevoegingen gedaan zijn zodat het veilig in gebruik is. Het mondwater wordt gemaakt op basis van kokosolie waaraan een olie van kaneel, kardemom en kruidnagel is toegevoegd. Daarnaast zorgt het bestanddeel Aloë Vera voor verzachting van het tandvlees en de mond.

Categorieën: Uncategorized